Louis Poulsen hanglamp Patera 600mm

1.700,00 1.530,00

Met de natuur als inspiratiebron heeft ontwerper Øivind Slaatto in creatieve samenwerking met Louis Poulsen een nieuw armatuur gecreëerd die anders dan anders is.
“Patera is ontstaan vanuit mijn fascinatie voor de Fibonaccireeks. Dat spiraalvormige patroon zie je overal terug in de natuur – bijvoorbeeld in zaadformaties zoals in zonnebloemen of dennenappels – en het heeft in het verleden enkele van de grootste kunstenaars geïnspireerd, zoals Leonardo da Vinci en Johann Sebastian Bach”, vertelt Øivind Slaatto over zijn inspiratie voor de nieuwe armatuur.
“Patera is bedacht als een moderne kroonluchter – een armatuur die de ruimte bij elkaar brengt en menselijker maakt om in te verblijven.” De bolvormige pendel zweeft als een majestueus middelpunt in de ruimte en verspreidt het licht in alle richtingen. Op het eerste gezicht is het een witte, geperforeerde bol, maar bij nadere inspectie wordt de gedetailleerde vorm zichtbaar, met talloze cirkels, hoeken en gaten
Juist de menselijke ervaring van het licht was het centrale punt voor het design van de armatuur, dat in nauwe samenwerking met Louis Poulsen is uitgevoerd. En Øivind Slaatto geeft ook graag toe dat Poul Henningsen, die samen met Louis Poulsen o.a. designikonen als PH Artichoke en de drieschermige armaturen heeft ontworpen, zijn mentor in absentia is geweest.
Patera straalt een zacht en aangenaam licht uit, waarvan het geheim hem in de vernuftige constructie zit: de armatuur bestaat uit een groot aantal verschillend geplaatste cellen, die de juiste hoeken van de zichtlijnen van de armatuur waarborgen en beschermen tegen onaangename schitteringen. Tegelijkertijd verschuift de structuur het visuele centrum van de armatuur en ontstaat er elke keer wanneer er vanuit een andere hoek wordt gekeken een nieuwe beleving van de armatuur.
Dankzij het aangename licht kan Patera in veel verschillende omgevingen worden gebruikt – van de eettafel, de hal of een entree tot recepties en vergaderruimtes. Patera geeft mensen rondom de armatuur een betrouwbare en natuurlijke verlichting, zonder storende schaduwvorming in het gezicht. De armatuur is qua stijl zowel eenvoudig als geraffineerd en past prima bij de meeste interieurs, zowel modern als klassiek.
Patera heeft een diameter van 450-600 of 900 mm en is gemaakt van wit kunststof. Het hele montageproces gebeurt met de hand. Patera is licht en luchtig en kan daardoor gemakkelijk op veel verschillende plaatsen worden gemonteerd. Patera wordt geleverd met een E27 fitting, die verschillende lichtbronnen mogelijk maakt, waaronder led.

Categorie:

Beschrijving

Materiaal: Kunststof.
Kabel lengte: 400cm met plafondplaat.
Fitting: E27 max 100 wat en geschikt voor LED lichtbronnen.