Louis Poulsen Cirque 220mm

485,00 388,00

CIRQUE – vorm, karakter en kleur
Louis Poulsen lanceert een nieuwe, totaal andere armaturenserie in samenwerking met de Zweedse designer en grafisch ontwerper Clara von Zweigbergk.
“Ik heb er niets op tegen als mensen aan luchtballonnen en draaimolens denken als ze aan de keukentafel zitten en omhoog kijken”, grijnst Clara von Zweigbergk als ze wordt gevraagd haar nieuwe serie te beschrijven.
CIRQUE, zoals de armaturenserie heet, is ontwikkeld in samenwerking met Louis Poulsen en geïnspireerd door een wandeling in pretpark Tivoli in Kopenhagen. Tivoli staat vol met dingen die ronddraaien: draaimolens, suikerspinnen en raderen van fortuin. Als iets ronddraait, vloeien de kleuren ervan samen en zie je horizontale kleurenstroken. Al deze indrukken zijn verzameld in een levendig armatuur, die frisse kleuren en vormen combineert in een vernieuwend ontwerp dat ook bij daglicht de omgeving van karakter voorziet.
De nieuwe serie armaturen past niet alleen uitstekend in restaurants en cafés, maar ook in de keuken en de eetkamer. De armatuur geeft zacht licht naar beneden door de matte, witgelakte binnenkant, en is schitteringsvrij bij normale ophanghoogte.
CIRQUE is verkrijgbaar in drie kleurencombinaties en in drie maten: ø 150mm, ø 220mm en ø 380mm. De armatuur is voorzien van een E27-fitting, waardoor elke LED lichtbron die op dit moment wordt verkocht, kan worden gebruikt. Dit geeft de vrijheid om precies die lichtbron te kiezen die de gewenste kleurenweergave en lichttemperatuur in het vertrek geeft.
De kleuren van de CIRQUE zijn onconventioneel samengesteld en zijn in drie combinaties verkrijgbaar. De ene combinatie straalt sterk kleuren uit, de andere twee zijn meer gedempt. CIRQUE vormt een kleurrijk element in het vertrek en het decoratieve effect wordt versterkt wanneer de armatuur in een reeks wordt opgehangen. CIRQUE nodigt uit tot het bedenken van een creatieve oplossing voor verlichting in elk vertrek.
CIRQUE is vervaardigd van aluminium en is daarmee een robuust armatuur die zowel in de keuken en in de kinderkamer als in cafés en restaurants kan worden gebruikt. Door de directe lichtspreiding naar beneden is de armatuur in het bijzonder geschikt voor montage boven een tafel of als lager hangende groep in een hoek. CIRQUE is eenvoudig schoon te maken en is niet alleen sfeervormend wanneer de armatuur is ingeschakeld, maar ook decoratief als deze is uitgeschakeld.

Categorie:

Beschrijving

Kleur: Koperen bovenkant, rode bovenkant, gele bovenkant, nat gelakt.
Materiaal: Getrokken aluminium.
Montage: Aansluitkabel Kabel 2 x 0,75 mm plafondplaat en kabel Lengte 3 meter.
Geschikt oor elke lichtbron ook LED.